Evangelisatie in de Bijbelstad

Op 8 januari 1972 werd de eerste evangelisatiedienst van de Christelijke Gereformeerde Kerken te Antwerpen gehouden. Stoelen kwamen uit de consistorie van Sliedrecht, het harmonium uit Veenendaal. Er waren vier bezoekers. Voorganger was evangelist Kommer Groeneveld.

Vijftig jaar later is de evangelisatiepost uitgegroeid tot een zelfstandige gemeente. Daartussen ligt een geschiedenis met hoogte- en dieptepunten, waarin door Gods genade het zaad wortel schoot en vrucht droeg. Een gemeente die uit evangelisatiewerk ontstaat heeft een ander karakter dan een gevestigde gemeente. Evangelist Groeneveld werd in 1983 tot predikant bevestigd en bleef aan de gemeente verbonden tot zijn emeritaat.

In dit boek vertelt ds. Groeneveld over het ontstaan en de geschiedenis van het Evangelisch Centrum in Antwerpen, de stad waar ooit de eerste protestantse Nederlandse Bijbelvertaling werd gedrukt.

Dit boek is een must voor wie de geschiedenis van onze gemeente wil leren kennen, maar geeft ook veel inzicht in de ontwikkeling van protestants-evangelisch Vlaanderen in de afgelopen vijftig jaar.

Het boek is verkrijgbaar bij Evangelisch Centrum Deurne voor €8. Stuur een bericht naar info@ecdeurne.be.

Anne van Olst

Anne is de predikant van onze kerk. Hij gaat voor in de kerkdiensten, geeft les aan jongeren (catechisatie), nieuwe leden en belangstellenden. Hij is beschikbaar voor pastorale gesprekken, zowel voor leden als niet-leden. Naast de interne taken binnen de kerk, geeft hij leiding aan de gemeente bij haar missionaire taak in de samenleving.

Vorige
Vorige

Een vernieuwde website!

Volgende
Volgende

Bidden kun je leren