Week van vasten en gebed

Wat is het goed om te verlangen naar God! In Psalm 42 wordt het verlangen naar God vergeleken met dorst: ‘Mijn ziel dorst naar God.’ (Ps. 42:3). Jezus sprak over ‘hongeren en dorsten naar de gerechtigheid’ (Mat. 5:6). 

Verlangen naar God, naar Gods liefde, Gods eer en Gods Koninkrijk hoort bij het geloof. Maar vaak staat dat verlangen onder druk. De dagelijkse bezigheden eisen onze gedachten op. We hebben ook de neiging onze verlangens op andere dingen te richten dan op God. 

Daarom is het goed een week van vasten en gebed te houden. Een week waarin je meer dan anders tijd en aandacht hebt voor God. Vasten kan daarbij helpen. Ook gebed, het lezen in de Bijbel en bezinning krijgen een plaats in deze week. 

Wees welkom bij één, een paar of alle bezinningsmomenten die in die week op elke avond gehouden zullen worden. Deze bezinningsmomenten zullen ook uitgezonden worden.

Deze week van vasten en gebed is natuurlijk niet verplicht. We willen het vasten zeker aanbevelen, maar ook dat is niet verplicht. Bovendien zult u verderop nog lezen dat er verschillende manieren zijn om te vasten. Het gaat er niet om dat je het als een moeilijke week ervaart omdat je van alles moet. Niets is verplicht. We mogen juist hopen dat er ruimte ontstaat om te verlangen naar God en ook om vreugde te vinden in de omgang met Hem, in Zijn genade, liefde.

De week van vasten en gebed hebben we gepland in de ‘stille week’, de week voor Goede Vrijdag en Pasen, van 11-15 april. Het is goed om in deze week stil te staan bij het lijden van Christus. 

Anne van Olst

Anne is de predikant van onze kerk. Hij gaat voor in de kerkdiensten, geeft les aan jongeren (catechisatie), nieuwe leden en belangstellenden. Hij is beschikbaar voor pastorale gesprekken, zowel voor leden als niet-leden. Naast de interne taken binnen de kerk, geeft hij leiding aan de gemeente bij haar missionaire taak in de samenleving.

Vorige
Vorige

Annunciatie

Volgende
Volgende

Elke kalender een advents-kalender